Windows Phone Developer Tools dupa un an

MAR 31, 2011   //   Virgil  //  Nu exista comentarii

Windows Phone

A trecut un an de cand a fost prezentata la MIX10 suita “Windows Phone Developer Tools” folosita la dezvoltarea aplicatiilor pentru telefoanele Windows Phone 7, iar Microsoft a ales sa marcheze acest eveniment prin publicarea unor statistici despre dezvoltatori si aplicatii:

  • 1,5 milioane de descarcari ale instrumentelor de dezvoltare
  • 36.000 de dezvoltatori inscrisi
  • 11.500 de aplicatii in Marketplace, din care 7.500 sunt cu bani
  • 1.200 de dezvoltatori noi se inregistreaza in fiecare saptamana
  • 12 este media de aplicatii descarcate de un utilizator intr-o luna
  • 62% din aplicatii sunt acceptate de la prima incercare
  • 44% din aplicatii includ versiuni trial
  • 40% din dezvoltatorii inscrisi au publicat cel putin o aplicatie

Toate datele si descrierea completa le gasiti pe windowsteamblog.com.


Every developer matters. Every. Single. One.

Nu stiu cati dintre voi stiu dar in ultimii doi ani am dezvoltat cateva aplicatii pentru Windows Mobile. Totul a fost mai mult o joaca dar au iesit 7 aplicatii disponibile gratuit, cateva dintre ele fiind foarte bine primite de utilizatorii de pe XDA si Freeware PocketPC. Am renuntat insa destul de repede in primul rand din cauza sistemului de operare tras pe linie moarta de Microsoft dar si din cauza ca trebuia sa pierd foarte mult timp pentru a modifica interfata spartana din Windows Mobile, astfel incat aplicatiile sa arate ceva mai bine.

La anuntarea lui Windows Phone 7 am vrut sa incep serios dezvoltarea de aplicatii pentru mobile, fiind avantajat si de noile instrumente si tehnologii puse la dispozitie de Microsoft. Marea dezamagire a aparut atunci cand am vrut sa deschid contul de dezvoltator si am descoperit ca Romania nu se afla pe lista tarilor acceptate. Sper ca intr-un viitor nu prea indepartat, poate chiar la MIX11 din Aprilie, Microsoft sa anunte o extindere a acestei liste de la 30 de tari cat cuprinde in prezent, pana la oricat e nevoie astfel incat sa fie si Romania. Pana atunci, poate sa imi repete Microsoft de cate ori vrea ca fiecare dezvoltator conteaza. Pe mine nu m-au convins.

Adauga un comentariu

BlogCatalog.ro Web Analytics