Deblocare SIM la HTC Touch HD

APR 30, 2011   //   Virgil  //  Nu exista comentarii

HTC Touch HD - DigiMobil Ca sa nu stau degeaba cu HTC-ul in sertar am hotarat acum cateva luni ca mi-ar fi mai util daca as putea sa pun cartela DigiMobil in el. Din pacate, telefonul era inca in perioada contractuala si blocat in Orange iar tarifele oficiale pentru deblocare sunt destul de piperate:
- 100 de euro in timpul perioadei contractuale
- 30 de euro dupa expirarea perioadei contractuale.

Solutia a venit de la XDA Developers unde exista un thread dedicat deblocarii lui Touch HD (Blackstone). Tariful standard este de 14 euro, insa daca sunteti membri care aduc continut de valoare pe forum sau daca l-ati sustinut cu donatii puteti obtine deblocarea gratuit. Eu le-am prezentat toate aplicatiile pe care le-am urcat pe xda si am fost acceptat, timpul de asteptare de cand am trimis cererea si pana am primit softul pentru deblocare fiind de 3 zile.

Din pacate nu am fost inspirat la momentul respectiv sa notez toti pasii pe care i-am urmat pentru deblocare, insa iata cam ce trebuie sa faceti:

  • Intrati pe blackstone.htc-unlocks.com
  • Introduceti IMEI-ul telefonului (il gasiti sub baterie sau daca formati *#06#) si efectuati plata (Paypal sau Google Checkout)
  • Veti primi pe mail un link de unde veti descarca aplicatia folosita pentru deblocare. Atentie, nu puteti descarca aplicatia decat o sigura data si aveti grija sa nu o pierdeti! Altfel trebuie sa luati legatura cu ei, sa le explicati problema si probabil veti primi un nou link.
  • Legati telefonul la calculator prin ActiveSync, porniti aplicatia respectiva si urmariti pasii. Ei recomanda sa folositi Windows XP cu .NET Framework 2.0 instalat, insa eu am folosit Windows 7 fara probleme. Indiferent ce folositi este indicat sa aveti o versiune pe 32 de biti.

Daca respectati toate instructiunile primite pe mail si cele din aplicatie nu ar trebui sa aveti nici o problema. La mine totul a mers OK iar dupa deblocare am pus cartela Digi care e si acum in telefon. Am mai si schimbat ROM-ul de vreo doua ori de atunci :)

Daca si voi v-ati deblocat Touch HD-ul, cu metoda asta sau oricare alta, lasati-mi si mie un comentariu cu impresiile voastre, unde ati facut deblocarea, cat a costat etc.

Adauga un comentariu

BlogCatalog.ro Web Analytics