Panorama pe iPhone: AutoStitch vs Photosynth

APR 20, 2011   //   Virgil  //  Nu exista comentarii

Am folosit mai multe aplicatii pentru panorame insa in final cel mai mult mi-a placut AutoStitch. Aplicatia costa in mod normal 1,59 € dar o puteti prinde si la promotie cu 0,79 € in anumite perioade. Microsoft (da, Microsoft!) au lansat si ei recent aplicatia Photosynth pentru iPhone, tot pentru panorame numai ca aceasta este gratuita. Interesant este faptul ca Microsoft nu ofera aceasta aplicatia pentru propria platforma, Windows Phone 7 :)

Astfel am hotarat sa iau telefonul si sa dau o fuga pana in parc pentru un test comparativ.

AutoStitch

Principiul de functionare al aplicatiei este acela de a combina imagini existente intr-o panorama, acestea fiind capturate cu orice alta aplicatie. Practic se poate alege un numar de imagini, indiferent in ce ordine, pe care aplicatia aplica un algoritm pentru a scoate panorama. Descrierea aplicatiei spune ca se pot crea panorame de maxim 18 megapixeli folosind intre 2 si 20+ de imagini. In practica eu nu am folosit mai mult de 6 imagini. Calitatea panoramei poate fi aleasa din optiuni, dar cu cat calitatea este mai mare cu atat creste si timpul de procesare.

Pe panorama se poate face crop (automat sau manual) si apoi poate fi salvata in telefon, trimisa pe email sau urcata pe Facebook.


Photosynth

Spre deosebire de AutoStitch, Photosynth permite crearea de panorame 360° si are un mod de functionare diferit, in sensul ca imaginile care compun panorama sunt capturate direct din aplicatie si astfel rezultatul este vizibil in orice moment.

Aplicatia sta destul de prost la capitolul sharing, panorma rezultata putand fi urcata doar pe Facebook, Bing Maps si Photosynth.net. Nu exista posibilitatea de a salva panorama in telefon sau de a face crop, desi in descrierea aplicatiei se spune ca acest lucru este posibil.

Decizia

Pentru moment eu raman la AutoStitch din cauza optiunilor de sharing si a calitatii mai bune a panoramelor. Plus ca sunt momente in care ma grabesc si atunci pot doar face pozele si sa le combin ulterior.

Photosynth are avantajele ei cu panoramele 360°, timpul mai mic de procesare si faptul ca e gratuita. Merita urmarita pentru ca e posibil ca in timp toate dezavantajele actuale sa dispara.

Pentru a va face o idee mai buna, aveti mai jos doua clipuri cu un exemplu de creare a unei panorame in cele doua aplicatii si rezultatul obtinut. Testul e facut seara, cu putin timp inainte de a se intuneca, astfel ca imaginile sunt mai putin luminoase.

AutoStitch

Panorama AutoStitch

Photosynth

Nu am reusit sa descarc panorma rezultata asa ca am facut embed direct de pe photosynth.net.

Adauga un comentariu

BlogCatalog.ro Web Analytics