PlayStation 3 si FPS-urile

APR 12, 2011   //   Andrei  //  1 Comentariu

Killzone 3

PS3 e un dispozitiv impresionant. In special pentru capacitatile lui remarcabile de a inghiti orice farama de timp liber pe care il ai. Paleta de optiuni de entertainment pe care le ofera e uriasa, de la filme la muzica, blu-ray, internet si pana la jocuri.

Personal consum cu preponderenta, uneori cam excesiv, doar jocuri. In utimul an de cand am inlocuit permanent PC-ul cu consola lui Sony am jucat doar un anumit tip de titluri. Asa ca mi-am zis ca poate e momentul sa incerc si un shooter si ce titlu ar fi fost mai potrivit decat Killzone 3, cea mai recenta parte a faimoasei francize de PS3. Ca urmare l-am comandat, a venit si l-am aruncat in PS3 cu nerabdare pregatit sa ma delectez cu experienta inconfundabila pe care o ofera un shooter de calitate.

Nu o sa va spun cum e jocul si despre ce e vorba, sunt destule review-uri pe site-urile de specialitate care o pot face mult mai bine si mai in detaliu. Va pot avertiza insa despre uriasa problema pe care o are jocul: durata.

Era vineri seara cand l-am pornit prima oara. Sambata dupa amiaza a fost gata. Acum, aveti in vedere ca era primul shooter pe PS3 pentru mine, si fiind putin strain de modul de a controla un FPS din controllerul lui sony, am cam murit… des si m-am ratacit la fel de des. In plus, am avut si destule alte treburi care mi-au mancat ore bune din zi.

In total jocul nu a durat mai mult de 6-7 ore cu tot cu genericele de final. Pana cand am intrat in atmosfera si am prins povestea jocul era deja gata. Mi-am zis ca poate asa e asta, deh, am ales eu gresit, asa ca m-am hotarat sa ma orientez catre altceva. Insa de data asta am tinut sa citesc mai atent recenziile de specialitate. Am ales Homefront, pentru poveste si grafica, asta pana cand ign.com l-a asemuit mai degraba unui demo decat unui joc triple-A, datorita lungimii. Si uite asa am trecut incet incet prin 3, 4 titluri mari, toate suferind de aceeasi problema. Marile sudiouri de jocuri par mai degraba concetrate sa iti scoata banii din buzunar cu o noua iteratie scurta a unei povesti consacrate, decat sa iti ofere o experienta placuta si durabila care sa iti lase in urma o amintire placuta.

Morala povestii ? E simpla, pe PS3 si sunt convins ca pe Xbox e aceeasi situatie, nici un shooter nu pare sa merite investitia decat pentru fanii genului. Desi genul e unul foarte vizual si intens, durata unui titlu este mult prea scurta pentru suma frumusica de bani pe care trebuie sa o dai pentru a il adauga in colectie.

1 Comentariu

  • cam greu de jucat fps-urile pe ps3 insa cred ca e vorba doar de obisnuinta. ce-i drept, killzone e destul de scurt, poate un crysis2 sa-ti ocupe mai mult timp. sau un black ops, pe care nu l-am jucat deoarece tineam mortis de ideea ca n-o sa pot juca fps-uri niciodata cu controllerul ps3.
    la cat mai multe articole despre ps3.

Adauga un comentariu

BlogCatalog.ro Web Analytics