Western Digital si update-urile

MAI 18, 2011   //   Virgil  //  Nu exista comentarii

WD TV LiveAm cumparat media player-ul de la Western Digital pentru ca era unul dintre cele mai laudate de pe piata si avea un pret mic pentru functionalitatile pe care le pune la dispozitie. In plus, stiam ca WD ofera un suport destul de bun si scoate des noi firmware-uri cu imbunatatiri. Cu timpul am descoperit insa ca nu sunt chiar asa buni cum credeam pe partea de suport si isi dau cu stangul in dreptul la fiecare update.

Ca sa va dau un exemplu, la sfarsitul anului trecut au introdus suport pentru tastaturi USB, o facilitate foarte utila la cautarea pe YouTube unde tastatura virtuala e greu de folosit. Din pacate, timpul mare de raspuns de la apasarea unui taste pana la aparitia ei pe ecran facea inutila folosirea acestei facilitati. Problema a fost rezolvata in urmatoarele versiuni insa a aparut alta la luminozitatea din meniu. De fiecare data cand ma plimbam prin meniu acesta devenea foarte luminos si revenea la normal doar in momentul in care ajungeam pe un film si incepea sa faca preview. Manifestarea era asa ciudata incat pana sa aflu ca este de fapt un bug am crezut ca e un defect din telelevizor. Ultimul update de soft, aparut in urma cu cateva zile a adus si rezolvarea insa, asa cum m-am obisnuit deja, a introdus o noua problema: atunci cand pornesc un film si aleg subtitrarea, textul din meniu fuge din centrul ecranului pana undeva in partea stanga, iesind putin din ecran. Probabil se va rezolva si asta in viitorul update dar ramane de vazut ce se va strica atunci.

Acestea au fost doar cateva exemple de probleme care ar fi trebuit sa fie observate la cel mai simplu test de calitate. Forumul oficial este insa plin la fiecare nou firmware de reclamatii ale utilizatorilor care constata diverse disfunctionalitati mai mult sau mai putin importante.

Nu ma intelegeti gresit, player-ul se comporta exemplar la partea de redare a filmelor, doar ca ma astept ca o companie precum Western Digital sa faca un control mai bun al calitatii la softurile pe care le livreaza si sa o lase putin mai moale cu integrarea site-urilor de socializare. Am cumparat media player-ul pentru a vedea filme, nu ca sa stau pe Facebook. Pentru asta am calculatorul si, eventual, smartphone-ul.

Adauga un comentariu

BlogCatalog.ro Web Analytics